Var hälsosam och vacker

Många anser det vara viktigt att man ser bra ut idag. Det kan verka obetydligt att ha en vacker kropp, vita tänder och en bra hårfärg, men för många är det mer än ovärderligt. Det finns också de som lägger ned stora summor på sitt utseende såsom att träna i princip varenda dag, bara äta GI-mat och leva på en social status.

Man kan då undra om dessa personer går för långt i sin väg att vara vacker, för vad är egentligen en vacker person? Det är stor skillnad mellan att vara vacker och hälsosam, då det är helt olika begrepp. Man kan eftersträva att leva hälsosamt genom att träna flera gånger i veckan, äta enligt tallriksmodellen och undvika socker. Men bara för att man gör det betyder det faktiskt inte att man blir vacker. Man behöver inte vara smal för att vara vacker, man kan vara tjock och vara vacker. För det där med utseende har blivit en sorts fixering i folks hjärnor. Det finns dock inget fel med att man ser ut på ett visst sätt, det har det aldrig gjort och kommer så heller aldrig att göra. Alla de ideal som finns behöver inte vara bra, det kan vara dåliga ideal också som sprids.

Dagens ideal med exempelvis väldigt smala modeller gör bilden av ordet vacker väldigt skev. Det finns nog många som önskar att se ut som dessa modeller gör, men frågan är hur hälsosamt det egentligen är? Att modellerna är så pass tunna idag beror på att de kläder som tillverkas för dem inte är större än så i många fall. Allt har dock sitt undantag, särskilt i sammanhanget när det börjar finnas fler lite mer större modeller, som bevisligen har visat upp en sida av modellvärlden att man faktiskt kan vara lite större och ändå vara vacker.

Vita tänder

Av allt man vill göra eller ha är vita tänder något som står överst på mångas ”vacker”-lista. Det är inte särskilt svårt att göra det, men det finns ett antal sätt man kan göra det på. Ett sätt är att gå till sin tandläkare och begära det, men få lägga ut flera tusenlappar för det. Ett annat sätt, som är betydligt mer billigare, är att beställa tandblekningspaket från Dentway. På det sättet kan man göra det hemma istället för att gå till en dyr tandläkare. Samma behandling, men sparar mycket pengar.