Vägen till bra hy

Vad krävs för att få en snygg hy? Faktiskt inte så mycket mer än bra produkter och medvetna val. Fokus ligger idag på hur du får den perfekta hyn:

bellosAtt ha bra hy är otroligt viktigt för att en ska känna sig nöjd med sitt utseende. Många är det som har problem med acne vilket kan ge ett intryck av att man är ”ofräsch”, men så är det verkligen inte. Vem som helst kan egentligen få acne, det handlar mer om gener och om förutsättningar snarare än att man inte tvättar sig ordentligt. Men det går att förekomma dålig hud, och det genom att äta bra mat och genom att använda sig av bra hudvårdsprodukter. Det kan kännas kostsamt att lägga pengar på hudvård men det är helt klart värt det i längden. Dessutom kan du hitta mycket prisvärda alternativ på nätet, som till exempelvis hos http://hudvardsbutik.se/sv/. Fler bra tips om hur du behandlar dålig hy och acne i denna artikel från expressen: http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/bli-av-med-din-akne–med-ratt-behandling/.

Det går även att påverka hur huden mår endast genom små steg som inte kostar någonting. Att ge sig själv en massage, sova med en extra kudde eller genom att skippa sötsakerna. Självklart påverkar det även om du slutar med dåliga vanor, som att sluta röka. Det kommer med många dåliga saker och du har mycket att tjäna på att göra dig av med nikotinet. På bara en timma kan du faktiskt se skillnad.

Bättre hy gratis

I en artikel från Veckorevyn har man listat flera alternativ till hur du får bättre hy och en sak de lyfter är att se över sina duschrutiner. De skriver:

Svett kan täppa igen, bilda bakterier och ge upphov till akne på kroppen. Rygg och bröst brukar vara speciellt utsatta områden. Att duscha direkt efter träning är en enkel lösning. Att sätta på sig en ren t-shirt (helst av bomull som andas) hjälper också om du skyr omklädningsrummet. Även gammalt smink och svett tillsammans kan täppa till. Se till att torka av ansiktet innan du tränar. Obs! Att tvätta av sminket innan du går och lägger dig är det mest grundläggande i hudvårdsrutinen – alltså ett måste.