Utseendet spelar roll, även för män

Att ens utseende endast skulle vara riktat till kvinnor är inte direkt sant då män också vårdar sitt yttre men i mindre synbara format. Det gäller rakning och vårdande aftershave efteråt men också klippning, klädval och liknande små detaljer som formar en man.  Rakning är något som de flesta män har fått syssla med sedan det första hårstrået anlände till överläppen.

rakhyvel och borste Ny teknik för en lenare rakning

Ständigt utvecklas nya maskiner och rakblad för att ge en lenare och närmare rakning för männen, den lenaste rakningen som hittills funnits är den med den klassiska rakkniven hos en barberare. Dock är det inte många som jobbar med yrket idag och en sådan rakning är inte en företeelse som man har varje vecka direkt. Den som kommer därefter är gillette och deras rakhyvel, dessa utvecklas ständigt för att ge en nära rakning och de kommer idag närmast. De elektriska maskinerna har inte samma närhet men kan idag erbjuda en bra rakning ändå.

Dofter för män

Doften är viktig, inte minst för männen, det är ofta tre olika produkter som används av män och det är afteshave, deo och cologne. Aftershaven är precis som det låter en parfym efter rakningen som samtidigt återfuktar. En deo är precis som för kvinnor ett stift som appliceras under armarna för att motverka doft. Cologne är en helt vanlig parfym, tipset här är att spraya parfymen i nacken istället för under halsen, det har en tendens till att förstöra måltiden och dessutom är nacken den fetaste delen och gör att det luktar längre.