Ta hand om hyn i vinter

När det kommer till vinterhyn kan många skriver under på att denna sällan är helt optimal. Men vad ska man göra för att få till en sund, jämn hy under dessa kalla, mörka månader egentligen?

 

En person som har riktigt fin hy både från sommar till vinter är ofta en person som verkligen tar hand om ansiktet med bra ansiktskrämer. Sedan gäller det att äta rätt och gärna minska på både socker och alkoholintag, dessa två ämnen kan nämligen ställa till det en del inte bara i kroppen rent generellt men även utanpå.

 

I modemagasinet Femina går det att läsa om hur det på vintern skapas förutsättningar för den absolut sämsta huden på året. När uteluften är riktigt kall och våt samtidigt som inneluften är varm och torr stressas huden och inte minst blodkärlen i ansiktet. Den naturliga skyddsbarriären i ansiktet får det svårare att hålla sig helt i schack och rödblossande, torra kinder och fnasiga läppar är resultatet.

 

Använd bra ansiktsprodukter och ta hand om din hy

 

Men med rätt produkter mjukar du upp huden och håller den stark även när vädret är som värst. För att undvika rödblossande näsa är rådet att smörja in med en rescue cream som verkligen får fukten att stanna i huden trots väderleken. Tvätta gärna ansiktet med produkter som har ansiktsmjölk av olika slag, det är fetare och mer vårdande än oljabaserade rengöringsprodukter. Olja kan dessutom lösa upp din naturliga olja som redan finns i ansiktet och som skyddar din hy.

 

Kalla vindar, snö, torr inomhusluft och långa dagar framför datorn. Och så en skopa kolmörker ovanpå det. Inte undra på att vår hud behöver lite extra hjälp den här årstiden – Caroline Sandström/Metro Mode