Snygg på studenten

Att ta studenten är en ceremoni som varje person som klarar av sina gymnasiestudier går igenom och oavsett om man är kille eller tjej så vill man visa sig från sin bästa sida. Därför tänkte vi idag tipsa om hur du blir snyggast på studenten!

lyckliga-studenterVarje år i början av juni är det tusentals ungdomar som tar på sig mössan de inhandlat hos studentmossa.se och springer ut från sina skolor, åker flak och håller mottagning, för de har nämligen tagit studenten. Alla landets städer fylls i samma stund som de förväntansfulla studenterna springer mot sin nyvunna frihet med förväntansfulla föräldrar, släktingar och vänner som vill vara med och fira sina ungdomar. Men i havet av vita klänningar och svarta kostymer kan det vara svårt för dessa nära och kära att se just sin student i mängden – men det finns en del smarta knep att använda sig av för att sticka ut.

Den perfekta outfiten

Som kille kanske du känner att det inte finns så mycket kläder att välja bland och att du är fast med din kavaj. Men enligt en artikel i DN blir det allt mer populärt att kombinera olika färger och även kortärmat, shorts och till och med full frack istället för den traditionella studentkostymen. Så varför inte testa att ha en kavaj i lila i kombination med ett par svarta knälånga shorts och ett par schysta solbrillor? Om du istället är tjej är det lite enklare att sticka ut för trots att klädkoden innefattar en vit dress, behöver den faktiskt inte vara helvit. I tidningen bohuslaningen.se skriver man till exempel om hur man kan kombinera klänningen med färgsprakande skor, sjalar eller rent av välja en klänning med vit bas som sedan faktiskt är mönstrad. Det finns valmöjligheter.

Glöm inte ombyte

Trots att det finns en hel drös av regler för den traditionella åkturen runt stan på ett lastbilsflak är detta en blöt historia. Dina kläder kommer bli nedstänkta av både det ena och det andra inom dryckesväg, så ett smart drag är att ha ombyte med dig så att dina studentkläder inte sabbas.