Roligare glasögon

Glasögon är numera ett givet inslag i de flesta modehus sortiment. Och det gäller inte bara solglasögon, utan även bågar för rena synhjälpmedel.  Många av de stora modehusens bågar tillverkas av en och samma tillverkare, Luxotica. Det gör att brillorna i fråga lätt känns lite opersonliga. Det finns dock även glasögonmärken med massor av personlighet, det rör sig för det mesta om märken som funnits länge och hunnit etablera en egen stil, eller om nya, pigga uppstickare på marknaden. Några exempel på bågar med personlighet är:

  • Ray-Ban Wayfarers, som man kan köpa billigt på 24optics.com.
  • Moscot Miltzen, som finns att köpa på bl.a. tresbienshop.com, eller i deras butik om du bor i Malmö.
  • E&E, slutligen, är något så ovanligt som ett norrländskt glasögonmärke. Designduon bakom märket väljer att betona det norrländska arvet genom att döp bågarna till saker som Njutånger eller Dorotea. Bågarna finns att köpa på eoe-glasses.com.

Eftersom det numera är enkelt och billigt att köpa glasögon på nätet kan det vara bra att ta med sig några generella råd om vad man bör tänka på när man väljer glasögonmodell. Visserligen erbjuder många som säljer brillor online möjligheten att ta hem flera par att prova innan man beställer sig, men det kan ändå vara bra att ha ett hum om vad man passar i.