Ringen – ständigt på det våta fingret

Det har varit en hel del ringar i medierna de senaste åren. Det började med H&M:s flerfingerringar, som en polis tyckte var knogjärn, vilket kvällstidningarna skrev om, och detta ledde naturligtvis till att ringarna blev ännu mer populära. Andra ringar som det talas om ibland är klackringar, som de flesta tycker är smaklösa men som är svåra att skilja på håll från adligas vapenringar, som är något helt annat i förståsigpåarnas ögon.

Ringar för en man

Vapenringen är den enda ring en man anses kunna bära, med undantag för vigsel- eller förlovningsringen, och möjligen den typ av ring som man kan få om man doktorerat, tagit examen vid ett visst universitet eller liknande. Sådana ringar är ovanliga i Sverige, men syns ofta i länder där man fäster större vikt vid titlar och härkomst än vad vi gör i Norden. Tyskland och Italien är bara två av många exempel på detta.

Billigare ringar

Ovan nämnda typer av ringar är de som män har att välja på, och de har alla det gemensamt att de för det mesta är väldigt dyra. Det finns dock även billiga ringar i mängder att välja bland. Bland dem som säljer dessa finns Chique, Glitter och sedan en tid tillbaka även Weekday, som är mest kända för Cheap Monday-jeansen. Det sistnämnda företaget har låtit danska Sophie Bille Brahe skapa en smyckeskollektion i putsat silver, med bl.a. ringar. Med tanke på materialet kommer det knappast att bli hur billigt som helst, men Weekday är ju kända för att pressa kostnader. Dessutom kommer det definitivt att bli billigare än Gerorg Jensen, som är en av Bille Brahes influenser.