Rädda din hy med rätt hudvård

Sommarens lata dagar i solen må vara sköna och ge dig en fräsch bränna, men efter sommaren märker du av solens effekter ganska så snart på din hy – huden är torr, kliar och stramar. Som tur är finns det sätt att rädda din hy, och det är med rätt hudvård!

19791222-beautiful-woman-girl-natural-makeup-spa-skin-care

En återfuktande och energigivande ansiktsmask från varumärket Bliss är definitivt något som alla bör ha tillgänglig i sitt badrumsskåp efter sommarens dagar i den starka solen. Varför då? Jo för att din hy är i stort behov av ny energi. Det kanske inte är något du märker av direkt nu, men när höstkylan blir mer påtaglig kommer du garanterat att känna av detta i din hy – som både kommer bli torr, kliande och strama ganska så snart. För att inte tala om hur ditt hår kommer att må! Turligt nog finns en hel del skönhetsknep du kan ta till för att rädda din sommarförstörda hy och ditt hår. Och något som är värt att tänka på är att välja kvalitet framför kostnad:

”Billig ansiktsvård som går att köpa i mataffären torkar ofta ut huden, vilket knappast är vad man vill åt.” läs hela guiden hos Expressen.

Fokusera på återfuktande hudvård

Något som bland annat Hemmets tipsar om är att lägga fokus på att återfukta din hy. Välj därför alltid produkter med just återfuktande och vitaminrikt innehåll och effekt. Likaså är det med håret. Efter sommarens sol och bad är det lätt att både hår och hy mot hösten börjar se och kännas allt slitnare. Använd därför vårdande produkter som fungerar och vårdar framför att välja de billiga mindre verksamma produkterna som finns på marknaden. Något som Metro Mode rekommenderar är att investera i återfuktande schampo, balsam och en vårdande hårinpackning, men glöm inte att även införskaffa UV-skydd för håret för då slits det mindre och du ger dina andra hårprodukter chans att verkligen ta effekt.