Om klänningar

Trender kommer och går, så är det bara. Men ett plagg som alltid hänger i säsong efter säsong, vilken färg det än handlar om, är klänningen. Visst förändras stilar, längder och så vidare på plagget men att bära en klänning till vardags eller fest fungerar alltid! På http://www.stylepit.se/kvinna/damklader/klanningar hittar man klänningar för alla tillfällen och efter alla trender, så att man kan känna sig fin och bekväm i det ständigt aktuella plagget. En klänning ska trots allt vara något för alla.

Klänningen – en symbol

Klänningen har figurerat i många kända sammanhang och stora händelser i livet. När man till exempel gifter sig handlar mycket om vilken klänning man ska ha på sig, det är trots allt i den man säger ”ja” till sin framtida äkta make eller maka. En av de allra viktigaste klänningarna som finns, med andra ord. Även på andra tillställningar är en fin klänning att föredra, som till exempel Nobelfesten. Då är det alltid stor uppståndelse och mycket snack kring vad vissa ska bära, till exempel Drottning Silvia och Kronprinsessan Viktoria och hennes lillasyster. Än en gång står klänningen i ett sorts fokus för det speciella tillfället.

I många filmer är dessutom vissa scener kända enbart för klänningens skull. Den kändaste av alla är nog dock Marilyn Monroe i sin vita klänning hon bar i en scen då tunnelbanan blåste upp genom gatan. En scen som har avbildats tusen och åter tusentals gånger. På vaxmuséer, av privatpersoner på maskerader och andra fester och som referens i olika filmer och tv-sammanhang.