Miljömedvetet smink

Intresset för ekologiska produkter överlag är stort idag, inte bara för planetens skull utan ansiktets. Det har på senare tid visat sig att smink innehåller flera farliga ämnen som framkallar allergi och liknande hos användarna. Unga tjejer som redan har dåligt självförtroende får mer plitor och utslag som i sin tur sänker självförtroendet ytterligare. Så här kan du se om du inte tål produkterna:

  • Utslag i form av nässelutslag, små prickar som gör att huden blir knottrig
  • Klåda, huden blir torr och kliar
  • Överproduktion av acne som inte går bort trots upprepade behandlingar
  • Kliande ögon, resulterande i svullnader

Det är inte bara kosmetik utan också hudvårdsprodukter som är så syntetiska att det påverkar oss negativt. Det finns dock de som har förstått värdet i att göra kosmetik och hygienprodukter som är naturliga och har minst effekt på både natur och människa. Lavera Naturkosmetik tillverkar allt från foundation till fuktkrämer. Alla produkterna hittar ni på www.laveranaturkosmetik.se där ni även kan läsa om alla produkters innehåll innan ni köper dem.

Värt att nämna för dem verkliga naturmänniskorna är att inga produkter testas på djur. Och det är helt klart framsteg från dem större kosmetikatillverkarna som kontinuerligt utsätter stackars djur för hemska övergrepp.