Inne idag, ute imorgon

rea kläder Denna sommar har vi sett trender som Converse med platå, neonfärger, solglasögon med spegelglas, kepsar och hår med toppar i olika starka färger. Tidigare säsonger har haft modeflugor som virkade shorts, magkorta toppar, plagg med djurtryck, kilklackar och genomskinliga väskor. Ja, trenderna är många och övergående – det som är hett idag är iskallt imorgon, och tvärtom. Med tanke på detta kan det ibland kännas som att man ständigt behöver shoppa nya plagg och accessoarer, åtminstone om man tycker det är viktigt att vara ”rätt” och ”inne”. Dock är det ju inte många som har en ekonomi som tillåter ett sådant här hysteriskt shoppande. Vad kan man göra om man ändå vill känna sig rätt?

Bygg upp en klassisk garderob
Något av det bästa du kan göra är att bygga upp en så kallad basgarderob, som består av klassiska plagg som aldrig går ur tiden utan alltid funkar. Exempel på sådana här plagg är randiga tröjor, enfärgade koftor, vita t-shirts, beigea trenchcoats, svarta kjolar och byxor, mörkblå jeans, ballerinaskor, tygskor, ”LBD:n” (Little Black Dress, en enkel svart klänning) och den vita skjortan. Med en kombination av dessa plagg kan du aldrig vara fel ute! Du kan också vilja välja mellan olika modejackor i skinn, eftersom skinnjackan kommit att bli ett klassiskt plagg som återkommer år efter år. För stilinspiration, googla på Audrey Hepburn, Grace Kelly och Marilyn Monroe!

Från grå mus till grann påfågel
Det går att relativt enkelt och billigt höja modegraden rejält på en ganska alldaglig outfit. Det görs med hjälp av våra kära accessoarer – alltså väskor, skor, armband, halsband, ringar, örhängen, sjalar och så vidare. Genom att köpa trendiga accessoarer, som man adderar till sin enkla outfit, kan man gå från att ses som vem som helst till att bli en riktigt trendig fashionista!