Gravid och snygg?

Att vara gravid är något av det mest spännande som kan hända en i livet. Något som dock är en av få nackdelar med det är att ingen av ens vanliga kläder passar en. Istället är man dömd till att gå runt i mjukisdress och foppatofflor i nio månader, eller? Man kan faktiskt fortsätta följa sin stil även om man är gravid!

Att vara rent ut sagt riktigt otroligt skitsnygg under sin graviditet är det nog inte många som känner sig. Det är partnerns tröja, tights och bekväma skor och givetvis osminkat. För vissa ganska långt ifrån hur de ser ut på kontoret i vanliga fall. Men faktum är att man faktiskt kan behålla en moderiktig stil när man är gravid, det gäller bara att kolla efter kläder på rätt ställen. Visst kan det sticka i folks ögon att man inte ser ut att ha de mest bekväma kläderna, men det får vi lämna åt dem. Så länge de snygga, trendiga kläderna är anpassade efter en lite större kropp så är det minst lika hälsosamt som ett par stora tights. Men hur går man enklast till väga för att bli en snygg blivande mamma? Här kommer några tips på vad man kan göra:

  • Köpa mammakläder online. På nätet finns ett stort utbud av snygga och samtidigt bekväma kläder för den blivande mamman. Bor man i en rätt liten stad kan det faktiskt vara svårt att ens få tag på kläder över huvud taget men på internet finns det inga begränsningar. Dessutom kan det vara skönt att slippa ge sig ut på stan med magen, i alla fall när den börjat växa ordentligt, och något som man helst slipper. Man måste ta hand om sig själv när ett liv växer inom en och inte hålla på och stressa.
  • Innan du sätter igång och klicka hem diverse plagg, gå igenom din garderob och se vad som även passar med en mage under. Vissa plagg blir helt plötsligt perfekta mammakläder utan att man någonsin tänkt på det tidigare. I och med att man inte är gravid under hela livet så kan det vara dumt att köpa för mycket och sen aldrig kunna använda det igen.
  • Hör med nära och kära! Ofta är man inte först med att skaffa barn i släkten eller kompisgänget och därför finns det många man känner som har tonvis med kläder hemma. Är din närmsta vän ”färdig” med att skaffa barn? Hör om du inte kan få ärva, eller köpa för en billig peng, det som hon hade under sin graviditet. Förutsatt att det passar och får dig att känna dig snygg, såklart.

Att känna sig bra när man bär på ett barn kan faktiskt påverka hur graviditeten känns. Och även om det kan låta löjligt att bry sig om sitt yttre när ett nytt liv är på väg så kan det göra så att man verkligen mår bättre, något som är viktigt att komma ihåg. Såklart garanterar det inte att man bli fri från åkommor, men man måste göra vad man kan.