Botox hjälper mot huvudvärk

Botox är inte bara en räddare i nöden när det kommer till att strama upp för kosmetiska önskemål, utan även när det kommer till att få bort den värsta huvudvärken samt även bota inkontinentbesvär.

245151-medical-syringeAtt få en botox behandling i Stockholm är inga problem då det finns många mycket bra och seriösa kliniker. För när det kommer till botox så är de något som verkligen vuxit på senare tid och även fått allt fler användningsområden än att bara se till så människor får bättre liv av kosmetiska skäl. Nu kan man se till att få bukt med sina inkontinesbesvär genom att injicera botox i blåsmusken skriver SR.se. Och när det kommer till svår huvudvärk kan man även där använda sig av botox och spruta in. Den jobbigaste formen av svår huvudvärk kallas för Hortons huvudvärk och den är så fruktansvärd att människor väljer att ta sina liv då de inte står ut. Nu hoppas forskare på att spruta in botox i hjärnan skriver svd.se.

Botox i hjärnan

Horton är så långt upp i smärta man kan komma när det gäller huvudvärk och slår de värsta migränpatienterna. Ett annat namn för denna sjukdom är självmordshuvudvärk då människor inte står ut med smärtan. Nu forskas det kring om man kan ”bädda in” nerver som blivit drabbade i botox som då ska förlama och med det stoppa strömföring i nerverna. Ingen har förut gjort detta och det är inte riskfritt när man går in med ett pistolliknande föremål genom näsan och in i hjärnan. Men om man lyckas och detta blir framgångsrikt kommer många patienter att jubla av glädje och känna att de får tillbaka sitt liv. Botox vet man fungerar på migränpatienter skriver Aftonbladet och vad man finner fascinerande är att man inte verkar finna några bieffekter då det efter ett tag försvinner så man måste konstant förnya med injektioner. Vad man kan avsluta med är att botox verkar vara framtiden.