Beroende av perfekt utseende

De flesta av oss gillar att se snygga ut och fixa till oss någon gång då och då. Men det finns en del som är helt besatta av sina utseenden och knappt kan gå utanför dörren utan att ha fixat sig i flera timmar.

plastik-skönhet-operation-ansikte

Att skönhetsoperera sig har blivit allt vanligare de senaste åren. En sådan här operation är nämligen inte alls lika riskabel längre och det har blivit norm att göra allt man kan för att se så bra ut som möjligt. Men även om det blir vanligare och smidigare att operera sig, betyder det inte att det är något som ska göras lättvindigt. En operation bör nämligen inte utföras om man har orimliga krav eller om man har någon typ av sjukdom som gör att man inte kan se på sitt utseende på ett normalt sätt.

Vill vara perfekt

I Metro kan man exempelvis läsa om en tjej som kanske inte bör lägga sig under kniven. Hon är nämligen beroende av att vara snygg och perfekt. I artikeln kan man läsa om att hon står 40 minuter framför spegeln varje dag innan hon ska gå till jobbet. När hon ska på fest kan hon istället lägga en hel dag på att fixa sig och göra sig iordning och får hon veta att hon ska på en tillställning i sista sekund, kan hon inte gå dit eftersom hon inte hinner fixa sig till perfektion.

Hinder i livet

Tjejen i artikeln säger att hon lägger så mycket tid på utseendet framförallt för att leva upp till de ideal och normer som finns i samhället. Och hon säger att utseendefixeringen hindrar henne från att göra vissa saker i livet.

”Jag vill veta om saker minst en vecka i förväg så att jag hinner detoxa, säger Nicoline och skrattar. Jag tar heller aldrig en spontan lunch och struntar i event med jobbet om jag tycker jag är underfixad.”