Att sminka sig som blond

Det här med smink kan vara klurigt, speciellt då man har blont eftersom att man som blondin har lätt för att se översminkad ut när man råkar sminka sig i vissa färger – men vet man vilka färger som passar sig bäst kan man undvika detta!

smink borste 2400 minGrunden i en snygg sminkning är att börja med en foundation i ens egen hudton, varken ljusare eller mörkare utan helt och hållet i samma nyans. Har man till exempel lite röd hudton och vill dölja detta är foundation eller concealer med lite grönt eller gult i något att titta efter. Gröna och gula nyanser döljer nämligen rött och gör att huden då får en jämn ton. Sedan är det dags att få foundationen att fästa, och då används med fördel ett genomskinligt puder. Men nu till det som skapar huvudbry för många blonda tjejer: att lägga på rätt typ av mascara, ögonskugga, läppar, brynfärg och rouge. Något som Nyheter24 har svaret på:

  • Rouge: för att framhäva kindbenen som ljushårig är det lätt att man väljer en för röd eller mörk färg, vilket ser onaturligt ut. Använd istället ett persikofärgat rouge för en fräsch och pigg look.
  • Läppar: oavsett hårfärg är en nude-nyans rätt väg att gå, det är i alla fall Kim Kardashians bästa skönhetstips i en artikel med Expressen. Men var noga med att dina läppar inte fårsamma förg som din concealer, använd hellre någon nyans mörkare.
  • Ögonbryn: naturligt ljushåriga tjejer har ofta också ljusa bryn, dessa kan man färga med ögonbrynsfärg i en till två nyanser mörkare färg än vad man naturligt har för att få en mer markerad look.
  • Mascara: precis som med ögonbrynen har blonda tjejer ofta ljusare fransar än vad brunetter naturligt har och därför är det viktigt att hitta en mascara med mycket svarta pigment i för att den ska ge effekt. Ett tips är att också måla en tunn linje eyeliner för ett mer markerat öga.
  • Ögonskugga: välj alltid ögonskugga efter din ögonfärg. Blå ögon passar bäst i nyanser av brons, koppar eller champagne precis som att bruna ögon gör sig bäst i blåaktiga toner och gröna ögon framhävs som bäst när man använder skuggor i olika nyanser av lila. Något som även makeupartisten Linda Mehrens rekommenderar.