Allt fler bleker tänderna

Vad man kan se i samhället är en ökad trend av människor som väljer att bleka sina tänder. Detta då vita tänder signalerar välstånd och god hälsa – något alla vill visa att man besitter.

Vita tänder leendeVåga le! Det är något vi ska göra och blir allt bättre på. I en artikel från Sveriges Radio går det att läsa att sociala klyftor ökar då många väljer att inte besöka tandläkaren, även om tandhälsan övat något otroligt. Samtidigt som vissa väljer bort tandläkaren går det även att se en trend i att den kosmetiska tandvården ökar. På swisslux.se finns många bra spännande produkter om man är sugen på att testa hur ett lite vitare leende känns. Är man den som testar på en mängd olika hemmakurer gäller det att läsa lite extra noga de misstag du gör i jakten på vitare tänder.

Misstagen till vitare tänder

Undvik tandskenor som påstås passa alla – och välj i stället varianter som du kan forma själv, alternativt skenor som har specialtillverkats hos tandläkaren. Våra tänder ser helt olika ut och risken om vi använder fel storlek är att det starka blekningsmedlet spiller över på andra delar av munnen, vilket kan skada tandköttet.

Det är svårt att leva ett liv utan misstag, men det kan vara otroligt skönt att hoppa över de nitar som kan undgås. I jakten efter vitare tänder fins det ett par som är enkla att tänka nytt kring och som tidningen Prevention tagit upp, här kommer ett utdrag av deras exempel och som du kan ta del av i en översättning från tidningen Expressen. Kolla med din tandläkare först, sluta använda munskölj, använd inte skenor som sägs ”passa alla”, ta det lugnt med blekningen.